Welkom bij de Buurtpodcast! De Buurtpodcast is een platform bedacht en gemaakt door Mariska van der Werf van Combiwel en buurtbewoner en theatermaker Suzanne Bakker. Het begon allemaal bij Buurtpodcast De Pijp in 2021, maar er lopen inmiddels al andere initiatieven.

 

 

Over de mantelzorgaflevering van Buurtpodcast De Pijpverscheen dit artikel op platform Buurtwijs. 

De inhoud wordt bepaald samen met de buurt. Wil je meedoen, of heb je ideeën voor een eigen buurtpodcast-initiatief? Stuur een mailtje naar buurtpodcast@gmail.com.

 

suzanne

Suzanne Bakker

heeft afgelopen jaren als theatermaker met podcasten een nieuwe manier van verhalen vertellen ontdekt. Net als in haar theaterwerk kan zij in haar podcasts relevante inhoud op een eigenzinnige manier vertellen. Suzanne overziet als audioregisseur de artistieke kwaliteit van de Buurtpodcast, maakt opnames en monteert afleveringen. 

Mariska van der Werf 

werkt al meer dan 12 jaar in uiteenlopende sociaal culture- en maatschappelijke functies bij Combiwel en heeft een schat aan ervaring en kennis hoe zij mensen kan bereiken met haar enthousiasme en inspiratie. Mariska heeft zelf een achtergrond in de Kunsten, zowel uitvoerend als op educatiegebied wat voor de samenwerking en communicatie een enorme meerwaarde is. Mariska is projectleider van De Buurtpodcast en zoekt hiermee naar verbindingen tussen organisaties, buurtbewoners en de Buurtpodcast.

Jolle Roelofs

componeert, speelt en produceert muziek, maakt muziektheatervoorstellingen en multimediale performances. Hij heeft de openings-tune van De Buurtpodcast gemaakt en zorgt ervoor dat de podcastafleveringen van De Pijp mooi en fris klinken. 

Monique Wijbrands

is een illustrator en kunstenaar. Haar opdrachtgevers lopen uiteen van het Algemeen Dagblad, VPRO, Leger des Heils en IAmsterdam, waar ze ook wandelroute-kaarten voor illustreert: https://www.moniquewijbrands.nl/. Naast de geïllustreerde kaart heeft zij ook de huisstijl ontworpen voor de website van Buurtpodcast.nl. 

 

 

Annemarie Slotboom

schreef de theaterteksten voor de audiotour ‘mijn Pijp, jouw Pijp’. Ze studeerde af aan de opleiding writing for performance, Utrecht, 2003. Zij schreef onder andere theaterteksten voor Giselle Vegter, Leen Braspenning en Karin Netten en tg Winterberg. Haar werk laat zich omschrijven als tragikomisch en weerspiegelt mensen die moeite hebben zichzelf staande te houden in deze complexe wereld. De laatste jaren is zij leerkracht en taalcoördinator op een basisschool in De Pijp in Amsterdam. Maar juist nu het theater en de hele cultuursector het zo moeilijk heeft voelt zij weer een enorme behoefte en noodzaak theater te maken en richt zij zich naast haar werk als leerkracht weer op het schrijven.